About me

Who are U?

Anjali Ramnandanlall, zo hebben mijn ouders mij op een warme zomerdag, in 1990 op de wereld gezet. Geboren en getogen in de stad waar bands als Gruppo Sportivo en de Golden Earring hun carrière begonnen zijn. Het kloppende muziekhart van ons land, Den Haag.

Muziek heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. Ik gebruik het als een manier om mijn gevoel te uiten, om nieuwe mensen te ontmoeten en tegenwoordig probeer ik er mijn werk van te maken. Niet door zelf muziek te maken (die droom heb ik jaren geleden al laten varen) maar door alles wat ik met muziek mee maak vast te leggen, via welk medium dan ook.

Naarmate ik ouder werd wilde ik meer dan alleen naar de cd van mijn favoriete band luisteren, meer dan alleen naar een poster staren. Ik wilde naar een concert.

Mijn eerste échte concert was in de Amsterdam Arena in 1999, the Millenium tour van the Backstreet Boys, maar het was pas op de middelbare school dat ik me in muziek ging verdiepen. Mijn muziek smaak veranderde van popmuziek en boybands naar rock, heavy metal en eigenlijk alles wat ook maar vóór de jaren ’90 geproduceerd is. Mijn hebzucht werd groter, wie is de band, hoe zijn ze in het echt, en uiteindelijk, hoe kan ik ze ontmoeten?

Het ontmoeten van mijn favoriete band, Iron Maiden, was een van de vele momenten die hebben bijgedragen met de keuze om hier mijn beroep van te maken. Niet als stalker, maar als journalist in de entertainment (muziek/film) wereld. Ik realiseerde me hoe bijzonder het eigenlijk allemaal is, de magie van muziek en wat voor effect het op mensen heeft.

Nu, dertien jaar na mijn eerste concert, ben ik naar elk “gehucht” in Nederland afgereisd om elk concert dat mij ook maar een beetje aantrok af te gaan. Ik heb honderden verschillende bands gezien, verspreidt over verschillende landen.

Leren schrijven

Met een kleine omweg ben ik in 2011 begonnen met mijn opleiding journalistiek, aan de Hogeschool in Utrecht. Ik zie het als een springplank voor mijn verdere carrière. Hier probeer ik mijn grenzen te verleggen en mijn vergaren muziekkennis om te zetten tot leuke en interessante stukken, of het nu via de radio is, de tv of in dit geval te bloggen.

Verder neem ik alle “jobs” aan die ik aangeboden krijg. Ik ben van alle markten thuis, zo schrijf ik rugby en korfbal wedstrijd verslagen voor Haagsetopsport.nl, de Scheveningse Courant en muziekrecensies voor de Popunie.

                                                             On tour

Moment om nooit te vergeten: Te veel om op te noemen maar mijn ontmoeting met Iron Maiden en Bruce Springsteen scoren vrij hoog.
Verste concert ooit: Amerika, Def Leppard with Poison & Lita Ford summer 2012
Beste concert ooit: Moeilijk, Iron Maiden op Graspop 2010 of Paul McCartney in 2009.
Grootste festival: Ik denk dat Rock Am Ring wel het grootste festival was.

 Contact

E-mail: slave_for_dave@hotmail.com 

Facebook

Hyves

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s